Heb je je rijbewijs gehaald en heb je je eerste auto gekocht? Dan kan je vast niet wachten om flink wat kilometers te gaan maken! Toch moet je eerst nog even het een en ander regelen. Zo zul je ervoor moeten zorgen dat je auto goedgekeurd is, dat je, eventueel, een parkeervergunning regelt en, het allerbelangrijkst, dat je auto goed verzekerd is.

Je auto verzekeren is verplicht in Nederland. Je kunt hiervoor kiezen voor verschillende verzekeringen. Zo is de minimale verzekering, de WA verzekering, vooral geschikt voor auto’s van 9 jaar en ouder. De WA+ autoverzekering is nét een tandje meer uitgebreid en deze is perfect voor auto’s van 6 tot 9 jaar oud. Nieuwe auto’s, tot een jaar of 6, worden over het algemeen, verzekerd met een All Risk autoverzekering.

Waarom kies je welke verzekering?

Je auto verzekeren is dus verplicht, maar jij bepaalt voor welke autoverzekering je kiest. Dit heeft, meestal, te maken met de kosten. Maar dat mag nooit het enige criterium zijn. Je moet er ook goed naar kijken wat is inbegrepen bij iedere verzekering. Je ziet op de site van Univé precies welke schades wel en niet vergoed worden bij de WA, WA+ en All Risk verzekering.

Natuurlijk kun je, bij het kiezen van een autoverzekering, vooral rekening houden met de leeftijd en dus de waarde van de auto. Wat kost het om de auto te vervangen als deze total loss is? Kies je een WA+ of All Risk verzekering? Dan krijg je nog één jaar lang de aanschafwaarde vergoed.

Vergeet ook de extra opties niet

De drie verzekeringen, WA, WA+ en All Risk, zijn basisverzekeringen. Je kunt ervoor kiezen om het hierbij te laten. Maar er zijn extra opties, aanvullingen, die ook heel interessant kunnen zijn. Rij jij vaak met passagiers in de auto? Dan is een extra inzittendenverzekering een aanrader. Heb je je auto gepimpt met mooie velgen en andere accessoires? Of heb je een nieuwe kinderstoel of een goede geluidsinstallatie geïnstalleerd? Dan heb je er waarschijnlijk heel wat geld ingestopt. Al deze accessoires vallen niet per se onder de basisverzekering. Om te voorkomen dat je deze accessoires zelf nieuw moet aanschaffen na diefstal of een aanrijding, kun je een aparte verzekering voor deze accessoires afsluiten.

Korting krijgen op de verzekering is ook mogelijk!

We zijn allemaal gek op korting. En dat is bij Univé wel erg gemakkelijk. Je kunt bij Univé de Veilig op Weg-korting krijgen. Deze korting krijg je als je de App installeert en deze app toestemming geeft om je ritten te monitoren. Zo zet je, in de app, je telefoon op stil tijdens de rit en de app geeft ook aan of je te hard rijdt of telkens hard moet remmen. Na iedere rit krijg je je ritscore te zien. Je krijgt dan direct tips over hoe je je rijgedrag kunt verbeteren. De Veilig op Weg-korting kan wel oplopen tot 10% óók op de extra opties. Dat is toch zeker de moeite waard! 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen