Laten we eerlijk zijn, seks is leuker als er geen condoom aan te pas komt. Maar is het echt het risico waard? Condooms zijn tenslotte voor 98% effectief in het voorkomen van zwangerschap en SOA’s. Dus, hoe slim is seks zonder condoom? Hier zijn 5 voordelen van condoomgebruik die je moet overwegen de volgende keer dat je bezig bent en waarom extra thin Durex kopen een geweldig idee is!

1. Je hebt minder kans om zwanger te raken.

Als je niet zwanger wilt worden, dan is het gebruik van een condoom een no-brainer. In feite zijn condooms 98% effectief in het voorkomen van zwangerschap als ze correct worden gebruikt. Dat betekent dat van de 100 vrouwen die tijdens de seks condooms gebruiken, er slechts 2 zwanger worden. Niet slecht dus!

2. Je hebt minder kans op een SOA.

SOA’s zijn geen grap. In feite zal 1 op de 2 seksueel actieve mensen op 25-jarige leeftijd een SOA oplopen. Bah! Maar het gebruik van een condoom kan helpen je risico te verkleinen. Condooms zijn voor 95% effectief in het voorkomen van de overdracht van HIV en andere SOA’s. Dus, als je niet klaar bent om dat risico te nemen, zorg dan dat je het afwikkelt!

3. Je partner heeft minder kans op infecties

Urineweginfecties komen vrij vaak voor bij vrouwen, en ze zijn helemaal niet leuk. In feite krijgt 1 op de 2 vrouwen in haar leven een UTI. Maar wist je dat het gebruik van een condoom je risico kan verkleinen? Condooms vormen namelijk een barrière tussen je lichaam en mogelijke bacteriën die een infectie kunnen veroorzaken. Dus, als je een trip naar de dokter wilt vermijden, zorg er dan voor dat je een condoom gebruikt!

4. Je zult minder last hebben van schimmelinfecties.

Gistinfecties komen ook vrij veel voor bij vrouwen, en net als urineweginfecties zijn ze helemaal niet leuk. In feite krijgt 3 op de 4 vrouwen in hun leven te maken met een schimmelinfectie. Maar wist je dat het gebruik van een condoom je risico kan verkleinen? Dat komt omdat condooms een barrière vormen tussen je lichaam en mogelijke bacteriën die een infectie kunnen veroorzaken. Dus, als je een nieuwe trip naar de dokter wilt vermijden, zorg er dan voor dat je een condoom gebruikt!

5. Je zult meer plezier hebben!

Laten we eerlijk zijn, seks is leuker als er geen condoom aan te pas komt. Maar dat betekent niet dat het niet de moeite waard is er een te gebruiken! In feite kan het gebruik van een condoom je helpen meer plezier te hebben door ervoor te zorgen dat je beschermd bent tegen ongewenste zwangerschappen en SOA’s. Dus als je de volgende keer bezig bent, zorg dan dat je het inpakt! En wie weet? Misschien heb je zelfs meer plezier dan je voor mogelijk hield! 😉

Conclusie:

Dus daar heb je het! Dit zijn slechts 5 van de vele voordelen van het gebruik van condooms van bijvoorbeeld www.condoom.nl tijdens de seks. Dus als je de volgende keer bezig bent, zorg dan dat je het inpakt! En wie weet? Misschien heb je zelfs meer plezier dan je voor mogelijk hield! 😉

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen