Je kleden voor succes betekent niet dat je een pak en stropdas draagt (of een rok en bloes). Het betekent je kleden op een manier waardoor je je zelfverzekerd voelt en die je helpt je doelen te bereiken. Hier zijn vijf tips om je te kleden voor succes.

1. Kleed je voor de baan die je wilt, niet voor de baan die je hebt

Als het gaat om je kleden voor succes, is het belangrijk te onthouden dat je je moet kleden voor de baan die je wilt, niet voor de baan die je hebt. Als je bijvoorbeeld een baan in een bedrijfsomgeving nastreeft, dan is het belangrijk je op een professionele manier te kleden. Dat kan betekenen dat je een pak met stropdas draagt (of een rok en bloes), of het kan betekenen dat je je wat behoudender kleedt. Als je daarentegen een baan op een creatief gebied nastreeft, dan wil je je misschien op een creatievere manier kleden. Dat kan betekenen dat je kleding draagt die gedurfder of kleurrijker is, of het kan betekenen dat je stukken kiest die unieker zijn. Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen wat voor soort stijl die je wilt uitstralen. Als je echter een sollicitatiegesprek of een andere professionele gelegenheid nastreeft, is het beter om je voorzichtig te gedragen en je behoudend te kleden.

2. Kies kleding die goed past

Ongeacht je persoonlijke stijl, bij het kleden voor succes is het belangrijk dat de kleding die je draagt goed past. Of je outfit nu bestaat uit een broek met plooien of een skinny jeans , een gekreukt overhemd of een dat te vaak uit de plooi komt, slecht passende kleding doet alleen maar afbreuk aan het algemene effect dat je probeert te bereiken. Ongeacht wat anderen van je gekozen look vinden, zal niet-passende kleding in de eerste plaats opvallen in je verschijning. Als je stukken voor een outfit kiest, richt je dan op stukken die je flatteren en passen je goed.

3. Kleed je naar de gelegenheid

Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel het aan jou is wat je persoonlijke stijl is, er gelegenheden zijn waar een meer behoudende look gepast is. Als je bijvoorbeeld op sollicitatiegesprek gaat of een formele gebeurtenis bijwoont, respecteer dan de dresscode en draag gepaste kleding. Dit betekent dat je je kleedt op een manier die bij de gelegenheid past, in plaats van te veel te willen opvallen door je outfit. In het algemeen zal ervoor zorgen dat je kleding bij de gelegenheid past je helpen succes te boeken door zelfvertrouwen en professionaliteit te tonen, naast dat het anderen helpt je serieus te nemen vanaf het moment dat ze je zien.

4. Wees jezelf

Je kleden voor succes betekent in veel opzichten niet dat je strikte regels moet volgen over hoe je je elke dag. In plaats daarvan betekent het een manier vinden om jezelf en je persoonlijkheid uit te drukken via de kleding die je draagt. Hoewel er niets mis mee is om je te willen kleden als anderen die aan de top van hun vakgebied staan (als het voor hen werkt, waarom niet?), bedenk dan dat je in professionele kleding kleden niet betekent dat je niet tegelijk ook uniek en individualistisch kunt zijn.

5. Wees comfortabel

Hoewel passend kleden je kan helpen succes te boeken door een goede eerste indruk te maken en anderen te helpen je serieus te nemen, is er ook iets te zeggen voor comfort. Bijvoorbeeld, als het dragen van hakken je de hele dag een onevenwichtig of ongemakkelijk gevoel geeft, is de kans groot dat ze het niet waard zijn, alleen omdat ze je mooi staan en goed passen bij andere items in je garderobe . Als je je kleedt voor succes, zorg er dan voor dat je je prettig voelt in wat je draagt. Anders doen, ongeacht of anderen het je goed vinden staan of niet, doet alleen maar afbreuk aan de positieve indruk die je wilt maken en kan zelfs verhinderen dat je die dag slaagt in je taak.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen