Een bruiloft hoeft tegenwoordig niet meer zo formeel te zijn. Er zijn steeds meer stellen die voor hardstyle op hun bruiloft kiezen en voor casual trouwkleding. Met name bij mannen lijkt de keuze voor casual trouwkleding een populaire keuze te zijn. Op zich goed voor te stellen, aangezien een casual trouwpak man veel voordelen met zich meebrengt.

Wat wordt er precies onder een casual trouwpak verstaan? Nou, dit is geen trouwpak zoals we dit al decennialang kennen. Bij de gangbare trouwpakken draagt een man 3 lagen, waaronder een luxe gilletje. Daar is bij een casual trouwpak niet altijd meer sprake van. Sterker nog: je kunt zelfs voor een luxe heren spijkerbroek met een stijlvol colbert kiezen. Als dit naar je smaak is, is dit voor jou een prima trouwpak.

Je kunt veel kanten op

Hierboven is al direct het eerste voordeel van een casual trouwpak benoemd: je kunt veel kanten op. Bij trouwkleding is eigenlijk maar één ding belangrijk: je moet je prettig voelen in de kleding die je draagt. Voel je je helemaal niet prettig in zo’n stijf trouwpak? Laat zo’n trouwpak dan vooral links liggen. Kies altijd voor een trouwpak waarin je je goed voelt.

Veelzijdig te gebruiken

Weet je wat een bekend nadeel van een ‘normaal’ trouwpak is? Dat je het pak eigenlijk maar één keer in je leven draagt. Althans; dat is bij veel mannen het geval. Je draagt zo’n pak immers niet op zondag als je met je vrouw een rondje in het park gaat lopen. Ook is het niet voor de hand liggend om je trouwpak naar een ander feest aan te trekken. Je trouwpak heeft en houdt iets magisch. Daar is bij een casual trouwpak minder sprake van. Een groot voordeel van zo’n trouwpak is dat je je pak op meerdere momenten kunt dragen.

Daarbij is het ook nog mogelijk om de verschillende kledingstukken afzonderlijk van elkaar te dragen. Het stijlvolle colbert kun je immers ook prima bij andere gelegenheden dragen.

Waarschijnlijk goedkoper

Wil je een keurig trouwpak aanschaffen? Dan ben je al snel veel geld kwijt. Voor normale trouwpakken wordt simpelweg het nodige geld gevraagd. Daar is bij de casual pakken minder sprake van. Zo’n pak kun je helemaal naar eigen wens samenstellen, waardoor je veel meer invloed op het kostenplaatje uit kunt oefenen. Over het algemeen is een samengesteld casual trouwpak een stuk goedkoper dan een ‘normaal’ trouwpak.

Bijzonder comfortabel

Een ander nadeel van een ‘normaal’ trouwpak is de pasvorm. Zo’n pak oogt niet alleen ietwat stijfjes, maar zit ook nog eens strak. Hou je daar absoluut niet van? Dan is een casual trouwpak de betere keuze voor je. Kies bijvoorbeeld voor een fijn zittende broek in combinatie met een fraai overhemd en een colbert. Dit zit allemaal als gegoten en hierdoor erg comfortabel. Uiteraard geldt dit ook voor je schoenen. Op een casual bruiloft kun je prima je favoriete sneakers dragen. Het is immers jouw (jullie) dag en jullie bepalen dus mooi alles zelf.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen